Resultaatverbeteringstoets Leeuwarder Lyceum havo

Publicatie datum: 2020-10-26
Collectie: havo
De toets is een schrijfopdracht, op basis van zakelijke en literaire teksten. De schrijfopdracht luidt: Je gaat een betoog schrijven over de crisis waarin we ons momenteel bevinden. De wereld is in de greep van de coronacrisis. Hoe zal ons leven en onze (recht)staat eruitzien als de crisis achter de rug is? Zal de maatschappij fundamenteel anders zijn?
Je leest hieronder een drietal fragmenten uit het boek Concept M van Aafke Romeijn. Na de drie fragmenten vind je ook nog drie artikelen over de coronacrisis, deze artikelen kun je gebruiken als achtergrondinformatie. Je vergelijkt de gebeurtenissen uit het boek Concept M met de huidige tijd waarin we leven. Je bedenkt zelf de stelling voor je betoog.

Onderscheidend. (1) Poging om informatie uit literaire tekst en zakelijke tekst te laten functioneren ten behoeve van een schrijftaak. (2) De intentie van de makers: De onderbouwing van de toets is duidelijk en verdient lof. (3) De leerling wordt houvast geboden door de gegeven structuur voor het betoog.